Så, då var det fastställt vad vi tillagar till nyårs-/40-årsmiddagen. Det blir en liten buffé, och eventuellt blir vi nu 8 vuxna och 2-3 ungdomar eftersom våra grannar som skulle till ett par andra grannar har fått veta att deras värdar precis haft magsjuka och det kanske inte är faran över ännu. Men det bör räcka, vi har totalt 2 kg kött, plus allt det andra, nog blir vi mätta? *hjälp?*
Laxrulle. Enligt receptet ska det vara stenbitsrom i fyllningen men vi festar till det med löjrom istället. Smörstekt bröd och salladsblad hör till.
Italiensk paj med parmesan, oliver och soltorkade tomater.
Helstekt oxfilé med svampsky och italiensk potatispuré. Jaa, kan man inte åka till Italien får man ta Italien hem till sig. Potatispurén låter enormt spännande med pinjenötter och allt, men för säkerhets skull får det bli en gammal hederlig potatisgratäng också.
Och så marinerad helstekt fläskfilé.
Till efterrätt chokladfondant, vi ska ha glass och lönnsirapskokta hallon och blåbär till.
Känns som att vi kommer att ha fullt upp i köket, vilken tur att vi älskar vårt kök!! :-D
8 kommentarer:
Kämpa på i köket och ha ett gott nytt år,hälsa gubben
Grattis till 40-åringen som säkert känner sig som MINST 40 idag! ;-)
Åh vilken underbart god mat! Antar att alla blev mätta och belåtna!
:-)
Niklas tackar för häälsningar och maten blev såå himla god! :-)
Gott Nytt År!!
Skulle ju inte bli ä:n också...
Men herregud, skulle inte bli TVÅ ä:n skulle jag skriva. Jag måste vara minst 90.
God fortsättning och tack för uuunderbar mat! Besvärlig utmaning att "bräcka" den menyn.
Kram på er alla.
MU
du kanske skulle bli Mat-fotograf! Du får verkligen till smaskiga bilder på din mat/efterrätter!
kram
/Eva
Skicka en kommentar