söndag 23 maj 2010

Bygga hönshus - steg för steg

Vi har ju grubblat i flera veckor på hur våra höns skulle få bo. Vi har spanat på blocket efter alla möjliga små byggnader men... äh. Köper man en gammal lekstuga ska den ju fraktas på nåt sätt = bökigt. Så till slut åkte vi till ByggMax och bara handlade lite random brädor, kändes det som. Bara för att få igång en början. Och idag började vi.
Vi vet ju inte vad vi håller på med. Vi har ingen ritning utan först står vi och tänker, sen bygger vi lite. Sen tänker vi en stund till och så bygger vi lite till. Och sådär har vi hållit på hela dagen.

Början till stommen. Billigt regelvirke.

Och så stadgande reglar halvvägs upp, tillika reglar för övervåningens golv.

Ytterligare regelverk, bl.a en "ram" för den lucka i golvet genom vilken fjäderfäna ska komma sig upp till övervåningen.

Fler reglar, det förbereds för värpreden.

Och här vi satt ihop "rampen" som går från nedervåning till övervåning.

Regelverk för "utanförhängande" värpreden.

Och slutligen, för idag alltså, ett första varv med Falu Rödfärg. Golv och innerväggar på övervåningen ska kalkas, det är visst bra då man vill förhindra parasitangrepp.

Jo, och så har jag bokat 5 stycken nykläckta dvärgssilkeskycklingar här. Har vi en otrolig otur är alla tuppar... har vi lite mindre otur är bara nån enstaka tupp. Vill inte ens tänka på vad man gör då...! Nä, vi håller tummarna för att alla är hönor. :-)

2 kommentarer:

Agge sa...

Men vad ni är duktiga på att bygga!
Ska bli spännande att se fortsättningen.

Hatty sa...

Oj! det där blir hur bra som helst måste se fortsättningen. :)