söndag 28 november 2010

Fruset


Tänk att vi redan har riktig vinter, det är ju inte december ännu! Bara det att man vid -14° tycker det är riktigt behagligt (för att det var -20° igår) är ju tecken på att man ställt in kroppstermostaten på köld. Läge för en promenad på isen helt klart, men jag råkade börja baka bröd nyss... En och en halv timme till innan det är klart, precis innan solnedgång alltså. Det är en väldigt kort bana solen färdas på himlen dessa tider.


Hur klarar sig pullorna i kylan?

De klarar sig förnämligt bra! I detta rosa skimmer sprättar de omkring och vi tittar till dem flera gånger varje dag. För att ge dem majs, kolla att inte vattnet har frusit, fylla på matautomaten eller hämta ägg. Vi är dåliga på att komma ihåg att de gillar alla möjliga matrester också, vi måste bli bättre på det.

Nya pappstjärnor fick det bli i år, ÄNTLIGEN! De gamla var fina på plats, men ett helt jävla företag att hänga upp då det krävdes minst fyra händer och en stor portion tålamod. Övriga julattiraljer är också framme. Inte så mycket, jag måste ha fått en överdos under årens lopp. Men lite belysning här och där, det får räcka.
(fan hur det ser ut på altanen, upptäckte jag nu. Det måste vi fixa.)

Sådärja.

2 kommentarer:

Flöwwer sa...

Stjärnan var finare när det var stökigare på altanen:)

karo sa...

Ja har du sett, va konstigt! *S*