måndag 9 juni 2008

Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk

Och det ser mörkt ut för planerna att skaffa sig en solbränna i Italien.

Nu är det visserligen bara torsdag och fredag på den här prognosen som gäller oss, men titta bara... Tur att jag gillar åska!
Paraplyet är nerpackat och jag har gluttat runt på internet efter alternativa aktiviteter då vi kanske inte vill ligga på stranden såna där dagar. Florens når man på knappa tre timmar med tåg, och Ravenna på bara en dryg timme. San Marino är väl nästan självskrivet, man måste ju dit och gå på Systembolaget.

Där träffade vi för tre år sedan den gullige ägaren, en äldre herre som bodde några månader i Skåne i sin ungdom. Där träffade han sig en svensk fru som han har lärt sig riktigt bra svenska av, och han upptäckte det roliga svenska Systembolaget som han öpnnade i egen tappning i lilla San Marino. Han säljer alltså bara alkohol, precis som "det ska va". Han lät oss smaka så många olika likörsorter att vi blev riktigt varma och han berättade om sin fru och sina döttrar med stor inlevelse. Yngsta dottern hade kommit hem klockan 1 på natten, mellandottern klockan 2, och den äldsta, hon hade inte kommit hem än.

Jaa, och nu sitter jag till min egen stora förvåning och håller koll på matchen Holland - Italien. (märk väl fotbollstemat och Arne Hegerforscitatet i rubriken) Man vill ju att det ska gå bra för Italia så det blir lite livat där borta!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar bli gravöl i Italia(casillero bira heter det visst)
Som den vana fjällguiden man är,,(italienska alperna alltså) så vet jag ju att det är nice in Italy even when it rains.

:mb

Anonym sa...

Å vad skönt att höra! Alla tröstens ord är välkomna och det börjar faktiskt kännas helt ok att vädret kanske regnar bort. Det finns ju så mycket annat att göra i Itaöligen! :-D