onsdag 17 februari 2010

Middagstips - Quesadillas

Nu har vi ju fått tillbaka vår dator, eller snarare en ny. En ny hårddisk blev det. Och vad innebär det? Jo, alla bilder och sånt vi hade i den förra, är borta. Fruktansvärt irriterande och en påminnelse om att bli bättre på att regelbundet rensa undan skräpet och spara undan det man vill ha kvar.

Knäppt kort har vi ju gjort medan datorn var på hospitalet, och nu har vi också laddat in bilderna i nya hårddisken. Där hittade jag dokumentationen av en fredagskväll i köket! Så nu gör jag det till ett middagstips. Alltså, det här är så ruskigt gott.

Ta några tortillabröd.
Bred Kesella på vart och ett av dem.
Lägg på parmaskinka eller bara nån lufttorkad skinka som inte ruinerar, på hälften av bröden.
Smula över Chévre.
Ringla dit flytande honung.

Lägg ihop de "dekorerade" bröden med "odekorerade". Vi har delat våra i halvor bara för att de ska vara lättare att hantera i stekpannan.

Tärna nu squash och aubergine, hacka paprika och röd lök. Kanske lite vitlök om man vill. Fräs på i olivolja, tills det mjuknat lite. Salta och peppra efter behag.

Slå sedan över krossade tomater och rör ihop till en salsa, låt puttra.

Medan salsan puttrar passar man på att steka Quesadillasarna. Hm? Quesadillasen. Nå.
Stekes i olivolja. Eller nåt fett, vad man nu gillar för fett. De suger åt sig ganska mycket, och det går ganska fort. Stek på båda sidor. Vi brukar slänga in dem i ugnen vartefter de blir färdiga, för att varmmhålla.
Ja, sen är det bara att äta och njuta.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dryck då? Absint?

karo sa...

Nää, absint har ju en förmåga att _ta över_ på flera sätt. *S*
Nä, ett gott öl passar nog bäst :-D

blomman sa...

Ok bra tänkt där,,,