onsdag 9 juli 2008

Nu är det färdigt med vilohemmet

Jösses vad tonårstjejer kan vara gräsligt självupptagna och ha noll koll på vanligt vett! Om det inte vore så jävla irriterande så skulle det vara fascinerande. De droppar sina prylar och sina sopor precis överallt; det är allt från kameror till tomma PET-flaskor i soffan, allt från använda tops till håriga kammar på badrumsbänken (vad har de sina egna lådor till? Och sopkorgen?). De tar inte hand om sin tvätt om man inte specifikt säger till om det ungefär tre gånger (de GLÖMMER ju). De seglar omkring med slapp gång och mp3-lurarna i öronen mitt i huset där alla andra befinner sig och hör inte när de blir tilltalade. De tar det sista ur en förpackning och låter bli att slänga förpackingen. De sover till på eftermiddagen. Deras egna rum ser förjävliga ut, häromdagen låg det till och med ett äppelskrutt på golvet i ett av rummen. De lämnar disk på diskbänken. Och när man påpekar alla dessa saker med jämna mellanrum och vid behov så är man tjatig. Tänk fyra stycken såna.

Men nu jävlar är det nog. Veken har brunnit ut, stubinen förbrukad, timglaset tomt.

Nu ska det snackas allvar.

5 kommentarer:

Jikå sa...

Jag har en 8:åring som har ett rum man ibland måste sanera. Äppelskrutt har liksom blivit små förtorkade sviskon och halva bestickbeståndet finns där inne (och hos storasyrran). Man måste liksom göra raider för att samla in allt porslin!

Så du menar att det alltid kommer att vara så här..? *gulp*

Anonym sa...

Hehe, dina är tidiga! *S* Våra har inte varit så här förut, det har kommit på sista tiden. Slappare och slappare! Jag går bara och väntar på ett bra tillfälle att samla alla och förklara "reglerna". ;-)
(om äppelskruttar kan man ju säga att de drar till sig äckliga bananflugor, typ)

Anonym sa...

När du är klar med dina kan du komma hit och snacka allvar med mina?

Anonym sa...

Lyckas jag nå fram här så kommer jag! :-D

Helena sa...

Matte hade en egen bananflugeodling i sitt rum, där huvudkontoret så att säga var ett eller flera äpplskrott. Mysigt! ;-) Vad som lever i Vilmas rum vill man inte ens veta, och hon har 3½ år kvar tills hon är tonåring...