söndag 20 september 2009

Vår nya kamera

... har blivit en hobby. Ju mer vi lär oss om korrekta exponeringar desto roligare blir den. Smådyrt blir det också, man kommer ju på att man vill köpa små presenter till kameran, som stativ och lite olika filter och linser och så. Ett makroobjektiv vore inte dumt heller, men det kostar ju några tusenlappar...

Nu har vi i alla fall fått tips om att det finns ett ställe i närheten, ute i skogen, där potatisodlare dumpar "potatisskräp". Det intressanta med det är att björnar lufsar dit tidigt på morgnarna för att äta. Nu har vi sökt det där stället två söndagmorgnar i rad i hopp om att få skymten av en nalle som vi givetvis måste fotografera då, men vi har inte hittat det. De enda djur vi hittat under vårt irrande är kossor.


Den här kossan blev tydligen ganska förvånad över att se oss.

Vi har också laborerat med sånt här:

Ganska snyggt va? Nån som lyckas räkna ut var vi stod?

8 kommentarer:

blomman sa...

Gångstigen vid Burströmska gärdan kanske?

Helena sa...

Nu har vi varit ute på biltur hela familjen, för att Magnus skulle få gå riktigt vetenskapligt tillväga för att fastställa den exakta positionen. Vi har åkt fram och tillbaka och upp och ner runt Burströmska och jag började nästan misstänka att han skulle börja ägna sig åt fasadklättring *s*

karo sa...

Hahaha! :-D
Alldeles riktigt, nedanför Burströmskan, och nedanför gångstigen också. Det förelåg faktiskt viss risk för att både Niklas och kameran skulle rulla ner i vattnet. :-)

karo sa...

Jo förresten! Kan ni gissa var kossan stod då?
:-D

Tärendö Bonden sa...

Ser ut som Tjur nr 344-456/66 som betar hos Bernt Sundberg,200 meter ifrån älven tycker då jag,kan vara brorsan nr 344-457/66 också.Vet mera om jag får en helbild på han.Rasen heter Simmental har jag för mig här får ni lite fakta:Simmental är en nötkreatursras med ursprung i Schweiz där en dal med samma namn har fått ge rasen sitt namn. Rasen är utbredd över hela södra och centrala Europa samt i Ryssland. Sammanlagt finns det 41 miljoner djur i världen. De första korna kom till Sverige 1974. Det finns i dag 1600 renrasiga kor i Sverige. Vikten ligger på 650-800 kg. simmentalkon är en kombinerad kött och mjölkko. I sverige använs kon endast som diko men i övriga värden förekomer den även som mjölkko. Tack vare att simmentalen ger bäst mjölkavkastning av alla dikor i sverige så har kalvarna den högsta avvänjningsvikten. Simmentalkor får också ofta tvillingar och har sällan dödfödda kalvar:)

Tärendö Bonden sa...

Lite speciellt med dom där ko/tjurarna dom är hermafroditer,fota det nästa gång

karo sa...

Jamen det är ju lysande, vilken fullträff! *asg*

eva sa...

Presenter till kameran inhandlas bäst i USA (och nu är ju dollarkursen strålande för Svenskar!!) Här är kamera prylar billiga. Önska något så kan jag kolla pris och skicka med första bästa gäst. Ulfs pappa verkar komma innan jul :-)
/eva