söndag 14 juni 2009

Pengarna sprutar

Idag har vi varit på Elgiganten och beställt kyl:

Det blev en Electrolux.

... och en fläkt:

Det blev en Thermex. Det finns dyrare... men det här får bära eller brista. Vi fick ju höra av en försäljare på Elon att en bra fläkt går på minst 12000:-, helst 18. Den här kostar 4500:-. Hjälp vad har vi gjort?

... och en diskmaskin:

En UPO. De brukar vara bra.

Tänk jag visste inte att låååånga diskprogram betyder att maskinen sparar energi. Ju kortare program, desto mer energitjuv. Lustigt. Den här UPO:n tar två timmar för ett program om man har den kopplad till bara kallvatten. Det går jättemycket snabbare att diska själv!

Sen åkte vi till K-rauta och beställde en diskbänk:

En Stala. Vi var tvungen att måttbeställa en, eftersom IKEA-kök har det konstiga djupet 60 cm. Det har nämligen nästan alla diskbänkar också.
Sen kikade vi på klinkers och hittade en antracitgrå med ett åtråvärt pris:

Typ så där ser den ut. Kommer ju att bli i princip svart när vi lägger ut det.

Jaa, sen for vi hem och beställde en blandare på badshop.se:

En Tapwell. Har ingen aning om det är ett bra märke eller inte, men jag kan säga att det finns betydligt dyrare blandare än denna också, fast den kostar 4000:-, vilket jag tycker är nog så svettigt för en jäkla kran.

Så! Nu lägger vi bort tapet och mosaik ur systemet ett tag, det kan ju faktiskt vänta till sist om det så vill.

2 kommentarer:

Helena sa...

Jo, pengar går det. Vi blev sååå glada när 1. Fläktmotorn på taket 2. Diskmaskinen och 3. Bilens generator pajade samtidigt under tiden vi höll på att renovera. Det låg liksom inte i budgeten.

karo sa...

Å fyy nej! Nej sånt funkar ju bara inte! Peppar peppar...