måndag 8 september 2008

Internetlös där hemma

Och inte har vi fast telefon heller, sedan i fredags kväll. De håller (äntligen!!) på att ta bort den knöliga håliga asfalten på vår gata men så lyckades de förstås gräva av nån kabel på köpet.

Nu har i alla fall maken fått ett resdatum, han åker om en vecka. Han skulle egentligen ha börjat jobba nu på söndag, men de kunde visst inte fixa flyg förrän måndag. Och nu har ju det här dragit ut på tiden så himla mycket så det känns inte längre aktuellt att jag och barnen ska kunna vara där mer än på semester. Typ ett förlängt jullov och nästan helt sommarlov... Förutsatt att han stannar i mer än tre månader då förstås. Känns lite trist samtidigt som det väl var en rätt stor apparat med tjejerna som går 9:an nu, det skulle kännas riskabelt med tanke på deras slutbetyg att börja vara borta hela vårterminen.

Kollade BBC:s vädersida nu på morgonen, idag är det visst 43° där. Ska bli intressant att höra hur man som höstfrostig norrbottning värjer sig mot sånt!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Trist, men samtidigt lite spännande ändå. *ler*

Anonym sa...

Ja lite snopet blev det ju, men å andra sidan kommer vi att kunna vara bara lediga när vi väl åker dit! :-)

Anonym sa...

Låter ändå ganska tryggt att kiddsen får gå ut 9an.Ni kan ju ta ett låångt Jullov.

Anonym sa...

Jajamen, det kan vi. :-) För även om Sofia distans har betygsrätt i alla ämnen så har jag svårt att tro att själva kidsens studiemoral skuille vara på topp i en så situation. ;-)

Malin sa...

Har vänner som jobbar i svensk/norska kyrkan där... hört att det är inte helt enkelt och billigt med skolan!!

Anonym sa...

Nej precis, det är rätt dyrt, men man får en ganska stor del "med sig" från Sverige. Eftersom de inte går skola i Sverige så "belastar" de inte skolan ekonomiskt och då får man en rätt bra slant att betala skolan utomlands med. Men det känns iofs rätt bra att slippa fylla i den luntan till ansökan som det var... ;-) Så jo, det är klart det finns fördelar med att göra så här också. :-)