torsdag 9 april 2009

Skärtorsdag!

Ja det märks ju inte så mycket här, de säljer lite chokladharar i affären bara.

Idag har det varit (och är fortfarande) enormt varmt! Vi har haft sån himla tur, som inte åkte hit två veckor tidigare, då hade vi fått bara regn och åska. Nu är det kanonväder, faktiskt plågsamt varmt. Vet inte vid vilken temperatur man får bastueffekt av vindarna, men det är så nu i alla fall.

Igår åkte vi 40 mil i bil. 20 mil för att komma till Snoopy Island där vi skulle snorkla, och 20 mil tillbaka eftersom vattnet var en brun soppa av algblomning. Asså äsch ba´. Det blir nog ingen mer resa dit, det tar för mycket tid. Men vi såg en del kul på vägen i alla fall:

Getter, kameler och åsnor springer fritt ute i öknen, vet inte om de är vilda eller vad de pysslar med. Vi hade tänkt stanna bilen och prata med några kameler, men det blev aldrig. Vi får ta det en annan dag.

Sedan ändrades landskapet från öken till berg. Maffigt!

På vägen hem hade vi tänkt kolla vad "Wild Animal Sanctuary" var för nåt, men råkade ta en annan väg och hamnade lite fel. Här hade vi stannat på en mack mitt i ingenstans för det var några som höll på att pinka på sig och det är inte som hemma, att man kan stanna vid vägen och springa några meter in i en skog.
Hur som helst, det blev liksom inte så mycket gjort igår!

I förrgår var vi i alla fall i världens högsta byggnad, Burj Dubai, och spanade in akvariet där. Vi fick bl.a se:

Två märkliga urdjur som hade nåt fuffens för sig. Både Niklas och hans dotter S vågade hålla en sån där händerna, och då ska ni veta att de hade minst tio sprattlande ben under det där skalet.

Och här har vi två av skådisarna från Happy Feet. Pluttenutte. Stackars små.

Nej, nu måste jag ta hand om en sås som står på spisen. Glad Påsk!

1 kommentar:

Agge sa...

Glad Påsk önskar vi er också!
Låter som en underbar semester tycket jag.
Här i Alingsås har vi 17 grader varmt och sol just nu....men jag går ju inte gärna ner och badar i sjön! :-) Kanske kan jag få lite röd färg på näsan dock!
Ser framemot min Lule resa nästa vecka...sitta på isen och pimpla och köra en o annan tur med skotern är ju inte helt fel heller.