fredag 18 februari 2011

Vill jag äta tårta i USA?

Har ju googlat en del på tårtskapande de senaste veckorna, och även ramlat på en del amerikanska sajter med steg-för-steg-instruktioner. Det har fått mig att verkligen undra: GÖR man tårta så i USA? Alltså de blir jättesnygga och så, det är inte det, men hur smakar de? Titta här:

Bild 1. Jahaja, här börjar de pillra med första lagret fyllning.


Bild 2. Fortfarande första lagret. Ser ju inte så svårt ut.


Bild 3. ....eeeeh... jaha? Där kom visst sista momentet?

Ett enda stackars lager med tunn fyllning (oftast en smörkräm, vad det verkar). Men det blir värre: För att få sugarpaste att fastna på detta smörjer de in den stackars kakan med sylt. För mig låter det som att tårtan blir hyfsat torr och bara väldigt söt? Tänker de bara på utseendet? ;-)

Här vill vi att en tårta ska vara saftig och rymma minst två olika samker som gifter sig bra med varandra. Och då får gärna en av dem vara syrlig och fräsch om den andra är söt. Och så en neutral grädde som balanserar lite. Två helt olika världar tydligen.

2 kommentarer:

Helena sa...

Men gud! Den ser ju precis ut som tårtorna i tecknade serier. Trodde att de bara såg ut så för att förenkla teckningen så att säga. Nä, den ser ut att smaka tråkigt!
Men amerikanerna kanske tycker att våra tårtor är blöta och slafsiga?

karo sa...

Antingen det eller så har de aldrig fått smaka och har inget vettigt att referera till... ;-)
Jag skulle hellre äta sockerkakan bara som den är, än den där med sugarpaste på.